Hoe Krijg je kinderen zover dat ze een computerbril dragen

Hoe Krijg je kinderen zover dat ze een computerbril dragen

Gezien de veranderingen in onze digitale schermgewoonten in het afgelopen jaar zijn mensen zich meer bewust geworden van de voordelen van een blauw licht bril / beeldschermbril, omdat de toegenomen schermtijd zijn tol eist op het gezichtsvermogen van veel mensen en als gevolg daarvan last begint te krijgen van hoofdpijn, droge ogen, wazig zicht, enzovoort. Dit zijn slechts enkele van de symptomen van wat bekend staat als 'digitale oogvermoeidheid' en voeg daarbij verstoorde slaappatronen door overmatige blootstelling aan blauw licht, dan is het een no brainer dat we er iets aan gaan doen, dat is de reden waarom veel volwassenen onlangs hebben geïnvesteerd in een bril die blauw licht blokkeert.  Het is preventieve oog zorg op zijn best.

Maar hoe zit het met onze kinderen?  Als volwassenen kiezen wij ervoor om een blauwlichtbril te dragen omdat we weten dat die helpt, maar het is zeker niet gemakkelijk om onze kinderen zo ver te krijgen dat ze ook een blauwlichtbril dragen. Ik kan het weten, ik heb zelf twee kinderen en het is een strijd.  Iedereen weet immers dat wat er uit de mond van een ouder komt, vaak volledig wordt genegeerd, vooral als ze eenmaal de vroege tienerjaren hebben bereikt! 

Als uw kind al een kinderbril draagt omdat het een bril op sterkte heeft, dan is het goede nieuws dat een kinderbril op sterkte meestal standaard een blauwlichtfilter heeft en omdat het voor uw kind een gewoonte is om hem regelmatig te dragen, zal er niet zo'n grote strijd zijn.  Maar wat kunt u doen als uw kind geen bril draagt en u wilt dat uw kind een kinderbril draagt die tegen blauw licht beschermt? Indien uw kind een bril op sterkte heeft die geen blauw licht filter heeft dan zijn deze bij ons verkrijgbaar. De computerbril op sterkte kunt u hier bestellen of liever een game bril voor kinderen kunt u hier bestellen

Hier volgen een paar hints en tips waarmee u rekening kunt houden als u de strijd aangaat om ervoor te zorgen dat uw kinderen gezonde ogen hebben in dit digitale tijdperk:

  1. Betrek uw kind bij het koopproces.  Ga met hem of haar zitten en ga samen winkelen.  Laat ze de computerbril kiezen die ze zullen moeten dragen.  GUNNAR heeft een uitgebreid assortiment spel- en computerbrillen voor tieners en jongere kinderen (4-8 en 8-12)
  2. Gaming brillen, wat is dat?  JA!  Ze bestaan en in werkelijkheid zijn ze niet anders dan beeldschermbrillen met blauw licht filter, behalve dan soms het ontwerp van het montuur.  De lenstechnologie die helpt blauw licht te blokkeren en digitale oogvermoeidheid tegen te gaan, is hetzelfde.  Als je kind aan videospelletjes doet, vertel hem dan niet dat hij een bril moet hebben om blauw licht te blokkeren (saai!), maar vertel hem dat hij een gamingbril moet proberen, net als pro-gamers/streamers op YouTube al doen!  Er gaat niets boven een beetje aspiratie om de mening van een jonge geest te veranderen.
  3. GUNNAR heeft zojuist een nieuwe 'gaming-bril' van het merk Razer uitgebracht voor kinderen van 8-12 jaar, naar het model van een bestverkopende bril voor volwassenen, genaamd FPS Mini. Ze hebben ook een andere stijlvolle gaming bril voor jongere tieners uitgebracht, genaamd ESL Blade Lite, gebaseerd op een ander volwassen montuur ESL Blade.  Waarom koop je niet een anti-blauw licht bril voor jezelf, om het goede voorbeeld te geven, en koop dan een anti blauw-licht bril voor je mini-me?  Het goede voorbeeld geven is een geweldige manier om je kinderen te laten zien dat je er samen voor gaat omdat het goed is voor je ogen.  Je vertelt je kinderen niet alleen wat ze moeten doen.
  4. Maak het dragen van een blauwlichtbril voor kinderen een voorwaarde voor het mogen spelen van videospelletjes, tv-kijken, YouTube, TikTok enz. Stel een nieuwe routine in - naast de schermtijdbeperkingen kan het dragen van een blauwlichtbril bij het gebruik van schermen aan die routine worden toegevoegd.
  5. En tot slot, omkoping, wat er ook werkt met je kleine engeltjes, gebruik het.  Je hoeft je er niet voor te schamen.  Het is al eeuwenlang een vertrouwde tactiek voor ouders.

Sign up to receive newsletters, specials and coupons

Please enter your email address and subscribe!

Cart
categories
GUNNAR - CRUZ KIDS 4-8 YEARS - Gaming/Computer Glasses - Magenta - Clear Natural
$46.00
  • bin